Utsikt fra furutoppen!

Før i tiden var ikke ferie så veldig vanlig, og da syntes folk flest at det var godt nok å bare komme seg vekk, og slippe å måtte gjøre det samme slitsomme arbeidet som de måtte gjøre hver bidige dag. Men, i dag har jo de fleste av oss fri både titt og ofte, og da blir vi litt mer kresne på hva vi vil oppleve, siden vi mennesker hele tiden er på jakt etter å prøve nye og spennende ting. Nå er det ikke lenger nok å reise på hytta, nei, i dag er det blitt mer og mer populært å bygge ordentlige hytter i trærne, og du kan nå leie slike fra flere utleiere i Norge.

Kvinneben i stige

Nå er ikke ideen med ei hytte i et tre så veldig ny. Mange av oss hadde jo et klubbhus i trærne da vi var små, og fortsatt er det vel barn som bygger slike trehus, selv om det blir mindre og mindre av dem etterhvert som det blir morsommere å sitte innendørs og spille Playstation. Men, det går an å bygge ordentlige hytter i trærne og. I Brummundal started de for noen år siden Tretopphytter, hvor man kan leie hytter som er bygd høyt oppe i tretoppene, og har du ei tomt med fine trær på kan jo også du bygge ei ordentlig hytte. De beste trærne å bygge hytte i er solide trær som vokser sakte, som eik, ask og bøk. Du kan bygge stige opp, eller til og med ei trapp, og innred med shopello.no hvis du trenger møbler eller andre ting til hytta i tretoppene. Det er jo bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre, og en trehytte er jo et fantastisk sted for å la fantasien få fritt spillerom på lange sommerkvelder.

Gründervirksomhet for turistene

Hytte på påler

Tretopphytter i Brummundal har gått så bra at de ikke har hatt et ledig døgn på seks år, og skal du ha hytte på ukedagene er det venteliste på nesten et halvt år. Derfor har Trond Barth Andersen nå bygd fem hytter i et kompleks i skogen på Nordre Vegge går utenfor Horten, ikke langt fra hovedstaden. Hyttene har fått navn etter forskjellige fugler som hekker i området, og du kan sove i både Ørneredet, Våkeredet, Ugleredet, Haukeredet og Falkeredet. Andersen sier han håper på å få gjester fra både inn og utland, og hyttene er konstruert i svært god standard med vakre naturlige materialer, fem meter over bakken. Han ønsker også å tilby gjestene tur kombinert med opplevelsen, og det er mye vakker natur å se i området. Man kan også leie båter og reise på båtturer i Oslofjorden, hvor det er mange små øyer man kan besøke. Trehyttene ligger veldig lunt til, så selv om de er høyt oppe blir man ikke plaget av vind, og flere småfugler har allerede begynt å hekke blant hyttene, siden de sto ferdige i oktober 2017.