Interessante bygg

I denne artikkelen skal vi gå gjennom noen forskjellige bygninger som er litt interessante. Det første vi skal gjøre er derimot å gjøre folk oppmerksomme på hvordan vi kan redusere skaden på planeten vår.

Miljøet

Det første vi skal gjøre er gjøre det klart for alle sammen at vi faktisk er midt i en miljøkrise og det er mye vi kan gjøre for å redde jordkloden, men på mange måter så har vi faktisk et stort potensial til å snu denne trenden. Bygging kan faktisk være med på å skape en stor del av dette problemet, og en annen del som vi sliter med er energi. Dersom du har lyst til å skaffe deg en kilde til energi så kan du besøke https://tibber.com/no/ for å finne en renere kilde til energi. På denne måten kan vi spare miljøet.

Antoni Gaudí

Det finnes et spesielt hus som finnes in Barcelona, Spania. Dette huset kalles for Mind House og er en veldig kjent konstruksjon. Dette er et verk som er designet av den kjente arkitekten Gaudi. Dette er en veldig spennende bygning

Gaudi har faktisk veldig mange forskjellige bygninger som er veldig interessante, og den du kanskje definitivt har hørt om er den kirken som aldri blir ferdig. Sagrada Familia har blitt konstruert og bygd i over 100 år. Det kan hende at den faktisk aldri blir ferdig, men staten er helt sikker på at den kommer til å stå en dag, og de bygger jo bygget kontinuerlig.

Eiffeltårnet

En annen konstruksjon som du sikkert har hørt om som er veldig imponerende er Eiffeltårnet som du kan finne i Paris, Frankrike. Denne er bygd opp av metall er sånn cirka 300 meter høyt. Dette tårnet er så kjent og så imponerende at det faktisk får omtrent sju millioner besøkende hvert eneste år. Dette tårnet ble faktisk bygd ferdig til 1889.

Hagia Sophia

Et veldig spesielt byggverk som du kanskje har hør om er Hagia Sophia. Dette bygget er i dag et museum som står oppreist i Istanbul, Tyrkia. Med tanke på hvor vakkert dette bygget er så er det bare ekstra imponerende å tenke på når det faktisk ble bygd.

Disse byggene kunne aldri ha blitt uten at noen hadde tegnet dem opp. De kunne i vært fall aldri ha blitt bygd uten arbeidere. Heldigvis så kan vi mennesker samarbeide for å konstruere slike fantastiske bygninger som dette.

Operahuset i Sidney

Du har sikkert også hørt om Operahuset i Sidney, Australia. Denne bygningen ble åpnet fra i 1973. I 2004 så ble faktisk dette bygget også renovert og gjort litt om.

Poenget er at det finnes mange fantastiske konstruksjoner rundt om i verden som dette, og dersom du har lyst til å lære mer om disse så kan du lese om de på nettet. Du kan til og med reise rundt for å se på dem selv.