7 viktige trinn til innredningen av stua

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Det kommer kanskje som et sjokk, men det fines altså ingen hemmelig regelbok for hvordan man skal innrede stua si. Det er ingen faste regler som dikterer hvordan du skal gjøre det og det er jo egentlig kjempefint! Det betyr nemlig at du kan være kreativ med innredningen din uten å føle deg presset til en bestemt stil.

På den måten kan du få den fantastiske innredningen du alltid har drømt om, og stua di kan bli en stue som innredningsbladene etterligner og prøver å kopiere.

 

Dog melder det seg fort et problem, nemlig alle valgmulighetene. Det er akkurat som når man skal velge karrierevei og har utallige valgmuligheter: Hvilken vei skal man velge? Heldigvis finnes det en slags form for retningslinjer for hvordan man kan innrede stua og en guide til hvordan man kan starte.

 

Her får du 7 trinn som kan hjelpe deg med å innrede stua di, og de er faktisk ganske enkle å følge.

Skap stemning med farger

Noe av det vanskeligste ved innredning er sammensetningen av farger. Det finnes flere tusen farger, men det er langt fra alle som passer sammen. Derfor bør man tenke seg godt om når det gjelder fargevalgene i stua.

 

Når du velger fargene til stua er det en god idé å velge en fargepalette. En fargepalette er flere farger som du vil ha som en rød tråd i hele innredningen. Dette er smart fordi du unngår å bruke farger som ikke passer sammen. Hvis du ikke har tenkt å skifte ut alt du har i hjemmet er det en god idé å kikke på det du allerede har. Hvilke møbler og interiør har du tenkt deg å beholde? Og hvilken farge har de? Hvis du beholder et element med en dominerende farge bør du inkludere den fargen i fargepaletten. Dermed sikrer du at de nye fargene i innredningen passer med de gamle. Så ta deg god tid, tenk deg om, sett deg ned og spis noe god mat, for eksempel fra Nesbru kebab. Du tenker jo ikke klart på en tom mage.

Velg et tema som du vil innrede stua etter

Det er en god idé å velge et tema når du innreder stua. Temaet er den stilarten du velger å innrede stua etter. Det kan for eksempel være klassisk, moderne, industriell, bohem eller skandinavisk. Det fines utrolig mange forskjellige stilarter og det sikreste er å innrede stua etter en enkelt stil. Dog, hvis du er modig kan du leke med en kombinasjon av flere.

Mål stua før du kjøpe inventar

Forestill deg at du kommer hjem med et nytt og flott spisebord, og innser at det ikke er plass til det i stua. Det ville vært helt forferdelig.

 

For å sikre deg at det er plass til alt inventaret bør du måle hele stua med et målebånd så nøyaktig som du kan. En annen ting du bør gjøre er å gå litt rundt i stua for å se hvor mye plass du skal ha for å kunne spasere rundt omkring.

Et pent spisebord i riktig størrelse er med på å løfte stua eller spisestua til uante høyder. Unoliving har mange forskjellige, og du kan se utvalget her.

Riktig størrelse på møblene

Trinnet ovenfor er nødvendig for at du kan komme til dette trinnet. Når du velger møbler er det alfa og omega at du tar utgangspunkt i størrelsen på stua. Det gjelder ikke kun når du skal innrede små rom, men også svære og fyldige stuer.

Velg stoff og materiale på møblene

Materialene på møblene er noe av det aller viktigste når det gjelder hvilket uttrykk stua di får. Overvei hvilke materialer som passer til stilen din.

Prioriter å kjøpe bæredyktige møbler – det er faktisk enklere enn de fleste tror.

Innred stua med en sosial oppstilling

Stua skal som regel være et avstressende møtested hvor du og gjestene dine kan hygge dere. Derfor bør man innrede stua med en sosial oppstilling. Det betyr blant annet at stua fremstår åpen, slik at alle gjestene kan bli med i hyggen. Dette kan du oppnå ved for eksempel å plassere sittemøblene bort fra veggen og nærmere hverandre.

Finn omdreiningspunktet i stua

Flotte innredninger har som oftest et punkt som suger oppmerksomheten til seg. Dette punktet er omdreiningspunktet og kan hjelpe til å skape stabilitet i stua fordi det automatisk nedtoner eventuelle kaotiske elementer. Slike omdreiningspunkter kan for eksempel være peisen, tv-en, et kunstverk, utsikten,  eller noe helt annet. Du bestemmer!