Innredningsfeil de fleste begår

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Slik unngår du de klassiske innredningsfeilene

Du har lekre møbler, masse nips og vet alt om fargekombinasjoner, men husker du å unngå disse klassiske innredningsfeilene de fleste av oss begår? Les mer nedenfor og bli klokere på hvordan du kan unngå at boliginnredningen din blir kaotisk.

Velg den rette belysningen

Selv de hyggeligste og flotteste rom krever den rette belysningen. Hvis du vil sørge for at rommet får en varm og hyggelig stemning, så er det ikke nok med belysning fra de helt klassiske taklampene. Lag heller flere forskjellige lyskilder, og bruk både bordlamper, vegglamper og gulvlamper.

Et annet råd er å bruke de klassiske pendlene på en ny og annerledes måte. Prøv gjerne å henge flere lamper sammen i flere forskjellige lengder, for eksempel i et hjørne av rommet eller over spisebordet.

Hvis det er begrenset med naturlig lys i rommet, så kan du bruke speil til å reflektere det.

Bilder i riktig høyde

En god huskeregel er at den perfekte høyden er når bildets sentrum står i øyenhøyde. Hvis du skal lage en hel bildevegg fra gulv til tak, er bildenes innbyrdes plassering viktig. Mål derfor nøye opp før du hamrer massevis av spikre inn i veggen, så du er helt sikker på at det blir riktig. Heng bildene opp slik at du har en jevn underkant, og hold samme avstand mellom bildene, både loddrett og vannrett. Det pleier å fungere fint med en avstand på rundt 5 cm.

 

Hvis du har mange forskjellige typer kunst, så kan det være en god idé å velge rammer i den samme fargen. Det skaper sammenheng og ro på veggen.

Hvis du mangler verktøy, materiale, skruer, spiker, vater, maling eller noe helt annet, kan du finne alt du trenger hos bauhaus.no. Her finner du dessuten massevis av inspirasjon, hvis du trenger det.

Møblene bort fra veggen

Vi har en tendens til å tro at det gir rommet mer plass ved å stille alle møblene opp mot veggene, men tvert imot skaper det en veldig formell stemning og et tomt rom i midten. Bryt det tomme rommet, og prøv heller å skape flere rom i det samme rommet ved å bruke sofaen eller skapet som en romdeler. Du kan også la noen av møblene stå mer fritt ute i rommet.

Nips over alt?

Det er hyggelig med personlig nips og pyntegjenstander, men hvis hjemmet ditt er fylt med masse småting, så kan det være på tide å rydde litt. Gå gjennom tingene dine, og behold kun de pyntetingene som fortsatt har betydning for deg. På den måten fremhever du de spesielt utvalgte tingene, noe som skaper personlighet, ro og ikke minst mer plass i boligen din.

Ikke bli med på hva som helst

Er du typen som leser massevis av boliginnredningsblader og magasiner, og følger med i tendenser på Instagram og boligsider? Hvis svaret er ja, så er du nok også fullstendig klar over at hele tiden kommer nye, kule og flotte trender hele tiden. Det betyr selvfølgelig ikke at du hele tiden skal oppdatere hjemmet ved å proppe alskens stilarter inn i huset hele tiden. Gå heller på kompromiss, og velg de trendene som passer til din personlige boliginnredning.