Gigaprosjekt i dag

 

Men til tross for at det er en del arbeid som blir dårlig utført, så la deg ikke lure. Det er også ulike prosjekt rundt om i verden som er virkelig utrolige. For eksempel så er Al Maktoum flyplassen i Dubai under konstruksjon og vil være på 55 kvadratkilometer i størrelse og kommer til å ha plass til 200 store fly på en gang. Prisen for det vil være på mer enn 30 milliarder dollar.

Videre i Dubai så holder man på å bygge Dubailand, og den er så stor at man kan putte inn tre Disneyland i den. Med nesten 300 kvadratkilometer så vil dette være en park for alle, i tillegg vil den ha verdens største hotell med plass til 6500 rom. Her er jo også sikkerheten viktig, og med tanke på at Dubai bygger dette for å tiltrekke seg turister fra hele verden, så er de nok svært interesserte i å bygge noe pålitelig og trygt.

Men det er naturlig at så store prosjekt som dette, som får så mye oppmerksomhet fra media, er påpasselige med sikkerheten sin. De kan ikke risikere den dårlige PR-en som de ville fått ved en ulykke. Det er jo ikke slik for alle byggeprosjekt som foregår rundt i verden, store eller små. Og det er de som er mer utsatt for ulykker. Men uten alle disse mennene og kvinnene som utdanner seg til slike type jobber, så ville ingenting av dette være mulig, og det er også viktig å huske på. Arbeidernes rettigheter er like viktige som noe annet i dette, og om de ikke blir overhold så bør man få gjort noe med det.