Ideer til kjøkken og bad

Har du planer om å gjøre forandringer i boligen din? Kanskje leter du etter inspirasjon og tips til å innrede enkelte rom eller alle. Kanskje skal du flytte inn i en ny bolig, eller kanskje du bygger nytt. Da er det uansett mye inspirasjon å hente fra utallige blogger. Mye av inspirasjonen finner man i blogger, blad, og i brosjyrer hos interiørbutikker, og andre passer, til de fleste hus og leiligheter, men ikke til alt.

Når man kommer over vakre innredninger man har lyst til å kopiere eller la seg inspirere av, bør man tenke på to faktorer. Er rommets størrelse passende til fargene man ønsker seg? Små rom ser mindre ut med mye dekorasjon og en mørke toner i fargene på vegger og gulv. Noen rom passer derimot godt til å ha en mørkere tone, som for eksempel en hyggelig krok av stua med peis og sofa. Hvis man har tenkt og dekorere med bilder og annen dekorasjon, er det best å velge en lys farge på veggen bak, slik som hvit, off-white, eller en lys gråfarge, for da kommer bildene bedre fram. De ovennevnte fargene er myke, og tar ikke oppmerksomheten vekk fra for eksempel familiebilder, eller malerier med flere farger og motiver.

Baderommet er et rom som ikke bare skal være praktisk innredet, selv om dette naturligvis er viktig i et miljø med mye fuktighet. I lengden lønner det seg at rommet ikke har mye treverk, for dette tar opp fuktigheten fra varme dusjer og klær som henger til tørk. Det merkes ikke før det har gått flere år, men etter hvert tar vegger og tremøbler opp fuktighet og dette kan føre til skader eller forandringer i formene. Et flisbelagt gulv er lettere og varme opp, og tåler fuktighet i luft og vann fra dusjen. Når man får fliser på badegulvet bør man tenke på at det kjennes kaldere om vinteren, og hvis man har barn bør man huske på at det er mye lettere å knuse ting på et slikt gulv. Her lønner det seg og alltid ha tilbehør som et beskyttende deksel til mobiltelefon spesielt hvis man har små barn. Man bør i alle tilfeller ha matter som varmer føttene på vinteren og som gjør underlaget mykere. Fliser på både gulv og vegger er dessuten mye lettere å rengjøre, noe som er særlig viktig på steder hvor hygiene er spesielt viktig.

Det samme gjelder for kjøkkenet hvor det praktiske er minst like viktig som det estetiske. Kjøkken og bad er i de fleste tilfeller vakrere og åpnere i lyse farger med blanke materialer. Her kan man gå for innredninger med hvite eller grå fliser, og skap og benker med detaljer av metall eller bronse. Dette er i vinden for tiden, og mange byggselskaper og interiørbutikker har et godt utvalg i dette. Med slike nyanser i fargene står man veldig fritt til å innrede stue og andre oppholdsrom som man ønsker, for det meste passer til lyse kjøkkenløsninger.